Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

Καλλικράτ-σ τι; Καλλικράτης Γουότς, θεία...


Kallikratis Watch

Αγαπητή θεία Ελένη,
Με ρωτάς στο γράμμα σου "Τι είνι αυτός ου Καλλικράτ-σ που ακούω στη τελεόρασ".

Δεν μπορώ να σου απαντήσω συνολικά. Δεν είναι της στιγμής και ούτε θα καταλάβεις. Ας πούμε ότι είναι ένας τρόπος με τον οποίο πολιτικά και οικονομκά συμφέροντα οργανώνουν τον χώρο με στόχο να καταστεί περισσότερο παραγωγικός. Βέβαια, αυτό δεν είναι αληθές για την Ελλάδα, όπως γνωρίζεις από το αντίστοιχο Σχέδιο Καποδίστριας. Γι' αυτό σου λέω ας μη μπλέξουμε στη θεωρία.
Εκείνο που μπορώ να κάνω γα σένα είναι να σε ενημερώνω για τις σχετικές εξελίξεις που αφορούν στη Λιβαδειά, με τις θέσεις των παραγόντων, του δημάρχου, του νομάρχη, του βουλευτή, του υπουργού για να ξέρεις τι σου γίνεται. Και εκείνο που μπορώ να σου υποσχεθώ είναι ότι δεν θα αφήσουμε να αδικηθεί η Λιβαδειά. Πώς θα το καταφέρω αυτό; Θσύ απλά θα μπαίνεις από το lap top -το καινούργιο- στο http://www.livadiabig.blogspot.com/ και θα διαβάζεις. Τι είναι αυτό το Λιβαδειά και Καλλικράτης;

Τούτο εδώ είναι ένα real ιστολόγιο καθώς συστήνεται για συγκεκριμένο σκοπό: φιλοδοξεί να αποτελέσει το παρατηρητήριο των εξελίξεων για τα θέματα που έχουν σχέση με τη Λιβαδειά και το περιβόητο Σχέδιο Καλλικράτης. Οι αναρτήσεις θα αφορούν στη διοικητική μεταρρύθμιση, στη Λιβαδειά, στη Βοιωτία. Ολα όσα συμβαίνουν περί τον νέο διοικητικό χάρτη της χώρας θα καταγραφούν με τέτοιο τρόπο ώστε να οργανωθεί ένα χρήσιμο αρχείο για τους ανθρώπους που το 2010 πήραν την ευθύνη να εφαρμόσουν τον Καλλικράτη και για την εξέλιξη των θεσμών στην πρωτεύουσα της Βοιωτίας στις αρχές του 21ου αιώνα.

Οπως όλα τα ιστολόγια της viotia θα είναι έγκυρο, αξιόπιστο, προχωρημένο και ουσιαστικό. Οπως και τα υπόλοιπα "αδελφάκια" του απευθύνεται στον νοήμονα πολίτη, στον υποψιασμένο φορολογούμενο, στον καλλιεργημένο και μορφωμένο συμπατριώτη.
Περισσότερα λόγια είναι και περιττά και βαρετά σε τέτοιους καιρούς.
Θα αρχίσουμε με την ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λιβαδειάς για τον Καλλικράτη και τις τοποθετήσεις των τοπικών παραγόντων σε αυτό.

Σε φιλώ στοργικά
Ο ανιψιός σου
Βοιωτός

2 σχόλια:

ροζαλια είπε...

Εξαιρετικη ιδεα. να συνοδευτει, παρακαλώ μουσικά απο το για μια χουφτα δολλαρια μορικονε. Καλημέρα!

βοιωτός είπε...

Καλημέρα Ρόζα.